Sunday 22 July 2018

Onze gids voor eetbare bloemen

clubgreen.nl - Voor het groene nieuws!

Hallo jongens! Klaar om bloemen toe te voegen aan elke maaltijd? Ik weet dat ik dat ben…

Het zal u niet verbazen dat ik een liefhebber van alle bloemen ben, en onlangs heeft deze obsessie een beetje een gastronomische wending genomen … Na onderzoek op het gebied van het eten van bloemen voor eeuwen en het mijnen van al onze bloemistenvrienden voor een veel info als we konden, we hebben zoveel geleerd! Zoals het feit dat slechts enkele bloemen eetbaar zijn en dat verschillende bloemen zeer verschillende smaken hebben. Blijkbaar zijn eetbare bloemen zowel een wetenschap en een kunst. Wie weet? Lees verder voor een destillatie van wat we hebben geleerd.

Hieronder staat onze gids voor eetbare bloemen. Het is belangrijk op te merken dat niet elke bloem eetbaar is, daarom hebben we hieronder onze favorieten vermeld. Om een ​​bloem veilig te laten zijn om te eten, moet hij bovendien biologisch en zonder pesticiden zijn gekweekt. Als je een tuin hebt, is het een geweldig idee om de zaden zelf te kopen en te kweken (zoveel voldoening!), Anders moet je ze zoeken in gespecialiseerde supermarkten of natuurvoedingswinkels.

appel bloesem

Smaak Appelbloesem heeft een delicate, scherpe en citruszure smaak.
Koppelen met Past goed bij salades of als garnering nadat de bloemblaadjes zijn geglaceerd.
MAAK EEN NOTITIE Appelvruchtenzaden en wilde appelbloesems zijn giftig.

Roos

Smaak De rozenblaadjes hebben een delicate smaak die varieert van fruitig tot kruidig ​​over een zoete ondertoon, afhankelijk van het type roos en de kleurintensiteit. Hoe intenser de kleur, hoe sterker de smaak.
Koppelen met Rozenblaadjes geven frisheid aan drankjes en salades. Je kunt er ook een rozenblaadjesjam van maken!
MAAK EEN NOTITIE Vergeet niet om de witte delen van de onderkant van de bloembladen te verwijderen voor consumptie.

Viooltje

Smaak Ook bekend als Viola x Wittrockiana, viooltjes hebben een zoete groene en grasachtige smaak.
Koppelen met Voeg ze toe aan salades of kristalliseer ze voor een decoratieve garnering op cakes of romige desserts.

Tulp

Smaak Tulpblaadjes hebben een heldere textuur en een zoete sla of erwteachtige smaak.
Koppelen met Voeg tulpenbloemblaadjes toe aan salades of sandwiches voor een vleugje kleur en smaak.
MAAK EEN NOTITIE Vergeet niet om stuifmeel en stigma's te verwijderen voordat je tulpen aan je eten toevoegt. Sommige mensen hebben allergische reacties op tulpen, als u huiduitslag of gevoelloosheid ervaart door tulpen aan te raken, eet ze dan niet op.

Lila

Smaak Seringen hebben een uitgesproken bittere, citroenachtige smaak.
Koppelen met Meng ze met roomkaas over crackers, of voeg toe aan yoghurt voor een citroenachtige toets. Ze kunnen ook worden gekristalliseerd en gemengd met eiwit en suiker als toebereidingslaag.

Oostindische kers

Smaak De hele bloem kan worden gegeten, waarbij de bloesems van de Oost-Indische kers proeven van een zoete, pittige smaak, terwijl de bladeren een gepeperde toets hebben.
Koppelen met Ze voegen een vleugje pittigheid toe wanneer ze worden gemengd met salades, of fijngehakt en als garnering worden gebruikt.

Hibiscus

Smaak Hibiscusbloesems smaken als cranberry en hebben een scherpe en citrussmaak.
Koppelen met Voeg stroken hibiscusbloesems toe aan salades voor smaak en kleur, of droog de bloembladen uit voor een thee met citroensmaak.

Paardebloem

Smaak Jonge madeliefjes hebben een zoete en honingachtige smaak, terwijl de rijpe meer bitter en aards zijn, met een nootachtige smaak. Paardebloemknoppen smaken beter dan de eigenlijke bloem.
Koppelen met Gebruik de bloembladen als garnering in desserts, salades of hartige gerechten.

Lavendel

Smaak Lavendel heeft een zoete, bloemige, citroensmaak, met tonen van muntachtige en rozemarijnachtige aroma's.
Koppelen met Maak lavendel suiker en voeg het toe aan sorbets, jam of gelei. Strooi wat in groentebouillon om een ​​saus voor vleesgerechten te maken, of voeg wat saus toe aan stoofschotels of sauzen met wat minder wijn voor een extra vleugje smaak.
MAAK EEN NOTITIE Lavendelolie kan giftig zijn. Voeg niet toe aan voedsel voor consumptie.

Saffraan

Smaak Het enige deel van de saffraanbloem dat in voedsel wordt gebruikt, is het opvallende rode stigma. (Twee andere goedkopere alternatieven voor saffraan zijn kurkuma en saffloer.) Het creëert een onderscheidende gouden kleur in gerechten en de smaak varieert afhankelijk van waar de bloem wordt gekweekt. Het is ook bekend dat het anders is voor verschillende mensen, maar het heeft een intense smaak die varieert van bitter tot zoet.
Koppelen met Saffraan paren vooral goed met zeevruchten, meestal in de sauzen. Voeg tijdens het koken saffraan toe aan de saus en voeg deze direct voor het opdienen aan het gerecht toe. Voeg het toe aan bouillabaisse, paella en risotto's.

Altviool

Smaak Deze bloem heeft een zoete, geparfumeerde smaak, met een smaak die vergelijkbaar is met sla.
Koppelen met Voeg altviool toe aan salades voor extra smaak en kleur, of kristalliseer en voeg toe aan cake, desserts of ijsdrank voor decoratie.
MAAK EEN NOTITIE Niet alle Viola-bloemen zijn veilig om te eten: alleen Viola cornuta, Viola hybrida, Viola tricolor, Viola x williamsiana, Viola x Wittrockiana (Pansy) en Viola odorata zijn eetbaar.

Dianthus

Smaak Ook bekend als anjers. De meeste van deze bloemen hebben een aangename kruidige, bloemige smaak en een lichte kruidnagel- en nootmuskaatachtige smaak.
Koppelen met Ze kunnen kleur toevoegen aan gerechten als ze worden gebruikt als garnering voor desserts, soepen, salades. Of je kunt ze zelfs in een glas wijn stelen voor een extra pittige smaak.
MAAK EEN NOTITIE Vergeet niet om de bittere witte basis van de bloemen weg te snijden voor het eten.

vlierbloesem

Smaak Heeft een bloemige, vanille-achtige smaak.
Koppelen met Meestal gebruikt om Elderflower hartelijk te maken, en maakt ook een mooie garnering over desserts of drankjes. Ze kunnen ook worden gedroogd en in warm water worden gedrenkt om vlierbloesemthee te maken.

Goudsbloem

Smaak Goudsbloemen hebben een soortgelijke smaak als saffraan, met een aangenaam bittere, citrusachtige smaak, en daarom is het ook bekend als de "Arme Man's Saffraan", omdat het eerder verkrijgbaar en goedkoper is in vergelijking met saffraan.
Koppelen met Voeg ze toe aan salades, sandwiches of warme desserts voor extra pit.
MAAK EEN NOTITIE Alleen de bloembladen zijn eetbaar en goudsbloemen kunnen schadelijk zijn wanneer ze in grote hoeveelheden worden ingenomen, maar slechts af en toe en met mate consumeren.

Madeliefje

Smaak Madeliefjes hebben een mild bittere smaak.
Koppelen met Madeliefjes worden meestal gebruikt als decoraties en garnituren en kunnen worden gedroogd om daisy flower-thee te maken.

Daglelie

Smaak Daglelies hebben een zoete, enigszins plantaardige smaak.
Koppelen met De bloembladen zijn een goede aanvulling op salades en soepen en kunnen worden toegevoegd aan roerbakgerechten en zelfs worden gekookt en gegeten als groente.
MAAK EEN NOTITIE Ook bekend als tijllelies, zijn daglelies van de familie Hemerocallidoideae eetbaar, die van de Liliaceae-familie, ook bekend als Tiger Lilies, zijn giftig en mogen zeker niet worden geconsumeerd.

Gewapend met al die info, kun je niet naar voren gaan en je bloemen opeten!

Foto's van bloemcocktails en cake genomen bij a Molten Store evenement. Illustraties van Natalie Ong.



Bronnen

Het bericht Onze gids voor eetbare bloemen verscheen eerst op clubgreen.nl.



source https://www.clubgreen.nl/onze-gids-voor-eetbare-bloemen-2/

No comments:

Post a Comment