Monday, 30 July 2018

Berry Chia Jam Recept | Een paar en een reserve

clubgreen.nl - Voor het groene nieuws!

Hola van Ibiza-jongens!

We zijn eindelijk gearriveerd en na een vrij moeilijke reis, en het was absoluut heerlijk om uit onze Airbnb op een afgelegen strand aan de rustigere kant van het eiland te stappen. Ik zal binnenkort alle details van onze reis met je delen, maar in de tussentijd wilde ik een van mijn favoriete gemakkelijke recepten met je delen – deze chia-jam. Ik heb dit nu al een jaar of twee gemaakt en nadat een paar van jullie meer recepten op de site hadden voorgesteld, weet ik dat dit een van hen zou zijn.

Ik heb altijd een zoetekauw gekregen toen ik jong was en mijn grootste genot was toast met wit brood en aardbeienjam. Het was een traktatie (mijn ouders waren redelijk gezond, dus het was niet gebruikelijk in ons huis) en het soort dingen dat ik stiekem onze babysitters zou overtuigen dat we de hele tijd mochten eten. Ha!

Een paar jaar snel vooruit en de jam is gebleven, maar in deze iets gezondere versie, gemaakt met bessen, chiazaadjes en honing. De chiazaadjes hebben bijna een magische kwaliteit die hen in de jam verandert zonder dat je liters suiker hoeft toe te voegen, wat de manier is waarop traditionele jam zijn heerlijke kleverigheid krijgt. Ze zijn zeker de moeite waard om te proberen als je gezond probeert te zijn, maar toch een beetje een zoetekauw bent. Als je dit nog nooit eerder hebt gedaan, zul je geschrokken zijn van hoe gemakkelijk het is, en een van die geweldige recepten als je niet met teveel ingrediënten wilt rotzooien (of, lui zoals ik!). Genieten!

ingrediënten

 • 4 kopjes verse frambozen, bramen of bosbessen.

 • het sap van een halve verse citroen

 • 3 eetlepels honing (of meer naar smaak)

 • ¼ kopje chia zaden

 • 1 theelepel vanille-extract

Methode

 1. Doe je bessen in een kleine pan met een scheutje water.
 2. Kook de bessen tot ze hun sappen laten vrijkomen en zorg ervoor dat ze niet verbranden of uitdrogen. Zet het vuur uit.
 3. Gebruik een stamper of vork om de bessen fijn te maken tot ze pulp zijn.
 4. Voeg honing, citroen en vanille-extract toe en een beetje meer water als het mengsel helemaal droog aan het kijken is.
 5. Voeg je chiazaad toe en roer goed.
 6. Laat het een uur staan.
 7. Controleer of je zaadjes gezwollen zijn en voeg iets meer water toe als je denkt dat ze niet voldoende zijn geëxpandeerd. Zodra ze in grootte zijn verdrievoudigd is je confituur klaar!

Deze jam wordt een week bewaard in een luchtdichte container in de koelkast.

Dat is het! Zo'n simpel recept en het is zo heerlijk op Griekse yoghurt of geroosterde zuurdesem. Je kunt het ook gebruiken om jammy dodger cookies te maken, of eigenlijk alles wat jam nodig heeft. Wacht terwijl ik meer recepten met google google, omdat ik dit de hele dag zou kunnen eten.

Vind je dit confituur recept? Pin het op Pinterest!Bron

Het bericht Berry Chia Jam Recept | Een paar en een reserve verscheen eerst op clubgreen.nl.source https://www.clubgreen.nl/berry-chia-jam-recept-een-paar-en-een-reserve-2/

No comments:

Post a Comment