Saturday 4 May 2019

premenopauzale

clubgreen.nl - Voor het groene nieuws!

premenopauzale

De overgang wordt ook premenopause genoemd en is de eerste fase van de menopauze. Dit is de periode vóór je laatste menstruatieperiode. Premenopause is de ultieme fase waarin uw hormonen aanzienlijk fluctueren. Tijdens de premenopauze beginnen de eierstokken steeds minder vrouwelijke hormonen te produceren. Dit vermindert geleidelijk de hoeveelheid oestrogeen in het lichaam. Hoe dichter je bij de echte menopauze komt, hoe meer je zult merken. De fase waarin u zich dicht bij de menopauze bevindt, wordt ook peri-menopauze genoemd. Premenopause kan tot 6 jaar duren. Sommige vragen heb je al opgemerkt in je dertig jaar eindigend in de pre-menopauze. Andere vrouwen komen pas in deze fase als ze ongeveer 50 jaar oud zijn. Niet alle vrouwen ervaren het begin van de overgang op dezelfde manier. Wat merk je in deze periode?

Lichamelijke symptomen

Aan het begin van de premenopauze kunt u nog steeds een normale menstruatieperiode hebben. Naarmate de menopauze nadert, worden veranderingen in je menstruatiepatroon duidelijker. De intervallen kunnen veranderen: de periode tussen twee menses kan bijvoorbeeld korter of langer zijn. Je kunt elke 25 dagen een menstruatie bedenken in plaats van elke 28 dagen. Het kan ook lichter of zwaarder zijn dan je gebruikelijke periode. Meer bloedverlies is een veel voorkomend verschijnsel. Een intensere periode kan ook betekenen dat je meer pijn ervaart. Het kan ook gebeuren dat na een bepaalde periode je menstruatie niet aankomt. Deze symptomen kunnen beangstigend zijn, maar ze maken deel uit van de overgang en de vorige menopauze. Als u zich nog steeds zorgen maakt, kunt u een afspraak maken met uw arts.

Delgado door de overgangsbeoordeling
Dunne test door de overgang

Premenopause en opvliegers

Flitsen, je moet andere vrouwen erover horen praten. Maar nu moet je dat zelf aanpakken. Je hormonen fluctueren tijdens de overgang. Vanwege deze verstoring ontvangen de klieren in uw hersenen ook de verkeerde signalen. Een van deze klieren is de hypothalamus. Dit is een soort "thermostaat" die de temperatuur van uw lichaam regelt. Met een verstikking wordt deze "thermostaat" en dus de temperatuur van je lichaam onderbroken. Je lichaam wil dan afkoelen, waardoor je gaat zweten. Opvliegers kunnen de hele dag door voorkomen. Als u 's nachts opvliegers hebt, wordt dit ook wel nachtelijk transpireren genoemd.

geestelijk klachten

U kunt stemmingswisselingen ervaren tijdens de premenopauze. Dit maakt het mogelijk voor u om anders te reageren op situaties en mensen. Je reacties worden vaak intenser. Op die manier kun je sneller verdrietig, boos of angstig worden. De overgang kan overdag ook veel vermoeidheid veroorzaken. Als je moe bent, ben je misschien meer prikkelbaar. Dit bevordert stemmingswisselingen. Als je je stemmingswisselingen kent, kan dit geruststellend zijn. Misschien wist hij niet waar deze stemmingswisselingen vandaan kwamen en hij had er een onaangenaam gevoel over. Het is echter heel normaal om stemmingswisselingen tijdens de premenopauze te ervaren. Veel vrouwen die in de pre-menopauze zijn ervaren dit. Daarom kan het helpen om uw stemming met anderen te bespreken. Op die manier kun je jezelf uitdrukken en ontdekken dat je zeker niet de enige bent.



Gedeeld door bron

Het bericht premenopauzale verscheen eerst op clubgreen.nl.



source https://www.clubgreen.nl/premenopauzale/

No comments:

Post a Comment