Saturday 4 May 2019

Hartkloppingen van de transitie

clubgreen.nl - Voor het groene nieuws!

Hartkloppingen van de transitie

Hartkloppingen komen regelmatig voor bij vrouwen in transitie. Normaal ben je je niet voortdurend bewust van het kloppen van je hart. In het geval van hartkloppingen heeft je hart een ander ritme: je hart versnelt plotseling. Het is ook mogelijk dat de hartkloppingen een "extra" hartslag voelen. Als u deze hartkloppingen ervaart terwijl u rust, kunt u zich daardoor rusteloos voelen als een vrouw. Vooral als je niet weet wat de oorzaak is of wat er precies gebeurt. En dit is erg onaangenaam. U kunt zich afvragen waarom hartkloppingen kunnen optreden tijdens de overgang. Daarom leggen we je graag uit hoe je hart werkt en wat de mogelijke oorzaken zijn van hartkloppingen.

Hartkloppingen van de transitie

Hoe werkt je hart?

In tegenstelling tot andere spieren in je lichaam, is je hart een spier waarin je niet veel invloed hebt. Het autonome zenuwstelsel is verantwoordelijk voor de lichamelijke functies die verband houden met "overleving". Je kunt denken aan lichaamstemperatuur, ademhaling, spijsvertering en het functioneren van hormonen, waaronder stresshormonen. Dit autonome zenuwstelsel is ook verantwoordelijk voor het beheersen van het hart. Het autonome zenuwstelsel kan bijvoorbeeld de hartslag verlagen, maar het kan het ook versnellen. In dat geval heb je hartkloppingen.

Wat kan de oorzaak zijn van hartkloppingen?

Zoals zojuist vermeld, is het autonome zenuwstelsel ook verantwoordelijk voor de werking van stresshormonen. Te veel stress kan een grote invloed hebben op de manier waarop je hart werkt. Stress is daarom een ​​veelvoorkomende oorzaak van hartkloppingen. Een van de stresshormonen is cortisol. Stress veroorzaakt een toename van het cortisolgehalte in uw lichaam. En hormonale schommelingen kunnen ook de oorzaak zijn van hartkloppingen. Om deze redenen is het erg belangrijk om stress te voorkomen, vooral in het geval van hartkloppingen. Bloedarmoede kan een andere oorzaak zijn van hartkloppingen. U kunt tijdens de menstruatie tijdens de menopauze meer bloed verliezen. Er zit ijzer in het bloed. Als je veel bloed verliest, verlies je ook veel ijzer. Met een ijzertekort kan je lichaam geen hemoglobine produceren. Dit veroorzaakt bloedarmoede en dit kan hartkloppingen veroorzaken. Vrouwen hebben bloedarmoede met een hemoglobinegehalte van minder dan 7,5. Als u denkt bloedarmoede te hebben of hartkloppingen hebt, maak dan een afspraak met uw arts. Natuurlijk zijn er nog veel meer oorzaken van hartkloppingen.

Minder stress, meer energie.

De overgang van hartkloppingen kan stress veroorzaken. Stress kan tijdens de overgang veel vermoeidheid veroorzaken. Het voelt alsof je weinig energie hebt, terwijl je lichaam en geest een beetje extra energie kunnen gebruiken tijdens de overgang. Een manier om minder stress en meer energie te ervaren, is door meer te bewegen. Dit kan al gedaan worden door in stilte te wandelen of fietsen. Je kunt hier meer voor ontspannen. Houd bij hartkloppingen ook rekening met uw dieet. Zeer pittig voedsel kan bijvoorbeeld ook de oorzaak zijn van hartkloppingen. Het is raadzaam om een ​​voedingsdagboek bij te houden. U kunt schrijven wat u eet en wanneer u hartkloppingen ervaart. Op deze manier zult u waarschijnlijk ontdekken wat uw hartkloppingen veroorzaakt.

Overwin uw overgangsoverzicht
Overwin je transitieorder



Lees verder via deze link

Het bericht Hartkloppingen van de transitie verscheen eerst op clubgreen.nl.



source https://www.clubgreen.nl/hartkloppingen-van-de-transitie/

No comments:

Post a Comment