Saturday, 6 October 2018

My Fourth Trimester Essentials | Een paar en een reserve

clubgreen.nl - Voor het groene nieuws!

Gelukkige verjaardag van drie maanden voor kleine Frankie!

Oef. Na de laatste drie maanden kan ik begrijpen waarom ouders alles uithalen voor de eerste verjaardagsfeestjes van hun kinderen, niet voor het kind (die het waarschijnlijk niet zal onthouden) maar om te zeggen 'IK OVERLEEFDE!'. Het vierde trimester (of de periode na de partumperiode) was vol – gevuld met tal van ongelooflijke hoogtepunten en heel veel uitdagingen. Het nieuwe moederschap is rauw, echt en zo volledig full-time dat het behoorlijk overweldigend kan voelen. Maar voordat je het weet, is het leven weer normaal … een nieuw soort normaal maar normaal allemaal hetzelfde. Dus voor het geval je je zorgen maakt over wat er gaat komen, van de andere kant kan ik vol vertrouwen zeggen: je leven is nog niet voorbij!

Dat gezegd hebbende, een kleine voorbereiding voorafgaand aan de bevalling had een lange weg te gaan naar een redelijk plezierige (zij het uitdagende) ervaring, dus wilde ik de essentie van de afgelopen 12 weken met je delen … Zoals altijd, weet dat dit van mijn eigen is persoonlijke ervaring en ik ben geen expert, dit is precies wat voor mij werkte. Lees verder voor mij.

Een ding waar ik niet op voorbereid was, was hoe hard het herstel zou zijn. We zijn zo gefocust op de eigenlijke geboorte, maar in het hele schema van dingen is het slechts één dag (of twee, als je mij bent ha) terwijl het herstel weken of maanden kan duren. Voor mij werd het vierde trimester opgesplitst in twee perioden – de twee weken na de geboorte, waarbij letterlijk alles pijn deed, en de volgende maanden waarin ik nog steeds mijn kracht opbouwde en weer normaal werd. In die eerste paar weken voel je jezelf helemaal niet … je vraagt ​​je af of je ooit weer hetzelfde zult zijn. Maar vrees niet! Het lichaam is ongelooflijk en je zult verbaasd zijn hoe snel je je beter gaat voelen. Maar wat je ook doet, onderschat niet de noodzaak om het rustig aan te doen, vooral tijdens die eerste periode.

loskoppelen

Hoewel we allemaal de druk voelen om zo snel mogelijk weer normaal te worden, waarom niet in deze ongelooflijke en intense tijd? Ik bedoel, je hebt zojuist een mens gecreëerd en er is geen beter moment om te genieten van een excuus om niets te doen … en andere mensen te dwingen de afstandsbediening op te halen terwijl je op de bank lag. Ontkoppel met de buitenwereld en laat jezelf in een babyzeep zitten. De eerste twee weken na het verlaten van het ziekenhuis verliet ik nauwelijks het huis en probeerde ik de sociale media tot een minimum te beperken (ik pre-geplande inhoud zodat ik niet volledig offline zou zijn). En wees niet bang om te regelen wie er op bezoek komt en wanneer – iedereen zal je baby willen zien en het laatste wat je wilt doen is eindeloze kopjes thee maken en helemaal smiley zijn als je alleen maar met je gezicht naar beneden wilt liggen je bed. Het is prima om even te wachten of mensen uit te schakelen. In plaats daarvan ging ik vooral liggen, nuzzled Frankie, ademde in haar pasgeboren geur, probeerde liters water te drinken en veel lekker eten te eten. En weet je wat? Er was niet veel veranderd toen ik terugkeerde in de echte wereld.

Wardrobe Essentials

Comfort is de sleutel als je in je vierde trimester bent, vooral in die eerste paar weken. Niet alleen zul je jezelf pijnlijk vinden, niet in staat om te lang te zitten en in verschillende staat van uitkleden, meestal wil je niet dat strakke of warme stoffen je knijpen. Zoooo wil je dat je garderobe te groot wordt, in donkere kleuren en natuurlijke stoffen … Voor de eerste paar weken dat ik thuis was, heb ik gekozen voor een uniform van trekkoord van zijde of katoenen shorts en broek, hoog getailleerde zwarte katoenen onderbroek en een voedingsbeha. In het geval dat je je afvraagt ​​over beha's, Dit is hem dat ik veel thuis draag, dit is wat ik draag als ik uitga en dit is wat ik draag wanneer ik aan het trainen ben. Toen ik mensen had, gooide ik een linnen knoop naar beneden of linnen kamerjas over de top. Om uit te gaan, bleef ik hangen met donkere kleuren, meestal in linnen, en koos ik voor topjes met knopen, jurken en jumpsuits voor gemakkelijke toegang. En FYI, ik koos de meeste dingen in een paar grotere maten, zodat er geen naden waren die me drongen.

Op het menu

De honger is echt, vooral als je borstvoeding geeft! Ik ben niet zeker van andere mensen, maar ik had absoluut het gevoel dat de eerste paar maanden niet het moment was voor een dieet. Maar om te voorkomen dat ik te veel zou eten, had ik altijd wat muesli of bircher muslie klaargemaakt, dus toen ik om 6 uur 's ochtends uitgehongerd wakker werd of super honger had om 16.00 uur was er altijd iets gezonds in de buurt. Voor maaltijden was Ben aan het koken en hij sloeg het uit het park (zoals gewoonlijk). Een ding dat we deden vóór de geboorte was om veel dahl en witte bonenstoofpot te koken en het in de vriezer te leggen, dan hoefden we alleen wat vis of steak te grillen om snel en gezond te eten. Ik heb ook geprobeerd zoveel mogelijk water te drinken … 3 liter op de meeste dagen. Ik kocht een (ernstig lelijke) navulbare beker met een rietje en had dat altijd bij de hand. En ik heb altijd een dessert en een glas wijn gehad … ik bedenk of ik gelukkig en ontspannen ben, toch zal de baby meer geneigd zijn, toch?

Voeden

Ahhhh geeft borstvoeding. Het proces van je melk die binnenkomt is afwisselend ongelooflijk / angstaanjagend / hilarisch. Voor beha's die ik gebruik deze thuis, deze om uit te gaan en deze voor oefenen. Vanaf de eerste dag dat ik gebruikte Silverettes en ik heb er ook wat gezet hydrogels in de koelkast en gebruikt ze om ontstekingen te kalmeren (ik heb de kool uitgeprobeerd maar vond het niet bijzonder nuttig). ik kocht deze pomp die ik nu elke dag gebruik. In het geval dat je je afvraagt, ik heb geen elektrische maar kan er een inhalen. Als bijzaak probeerde mijn schoonzus me te leren hoe hand express (ze pompt een hele fles op deze manier in een kwestie van minuten, zonder apparatuur), het was niet zo eenvoudig, maar het is ideaal als je het onder de knie hebt. Ik werk eraan! Ik gebruik ook graag een voederen kussen om Frankie dichter bij mij te brengen en me gratis handen te geven, maar het is ook de moeite waard om eraan te wennen, zonder dat je onderweg kunt eten. De eerste paar weken hield ik van het voeden van het liggen (zorg dat je verloskundige je leert of googelt), omdat het de druk verloor van mijn staartbeen en andere pijnlijke delen. Oh en als je problemen hebt, raad ik aan om de La Leche in uw regio, hebben ze maandelijkse vergaderingen in veel steden met veel advies.

workouts

Zoals ik al zei, heb ik de eerste weken helemaal niets gedaan. Maar toen ik eenmaal meer hersteld begon te worden, d.w.z. ik had geen pijn meer, begon ik weer te lopen. Na twee weken ging ik voor mijn eerste vlakke wandeling en tegen 4 weken begon ik aan mijn bergopwaartse wandelingen. Dat is vrijwel alles wat ik de eerste 12 weken heb gedaan! Maar vanaf volgende week ga ik terug naar een paar yogasessies en enkele pilates-sessies. Een ding dat ik al vroeg deed, was een vrouw fysiotherapeut voor de gezondheid (rond week 6), die mijn bekkenbodem controleerde en me geweldige oefeningen gaf voor het versterken van de kern en de bekkenbodem. Deze waren erg goed en ik merkte meteen het verschil.

Easy Beauty Products

De eerste paar weken hield ik mijn schoonheidsroutine tot een minimum beperkt, voor één had ik geen tijd om producten toe te passen (rekwisieten voor elke vrouw die de tijd in de eerste paar weken kan vinden!), Maar ik wilde het ook schoon houden met een pasgeborene aan mij gehecht. Vanwege dehydratie veroorzaakt door geboorte en borstvoeding, vond ik het leuk om een ​​heel mooie hydraterende moisturizer en gezichtsolie toe te passen toen ik de kans kreeg. Ik heb ook gebruikt deze voor de eerste maand. Zoals gewoonlijk gebruikte ik een natuurlijke deodorant (nog steeds gebruikt deze). Maar al met al heb ik het vrij simpel gehouden en ik kijk er naar uit om weer in mijn favoriete producten te komen. Oh één ding, je zult veel haarbanden nodig hebben voor al die topknopen die je gaat doen!

Ten slotte, ik weet dat het zo cliché klinkt, maar na dit meerdere keren te hebben verteld, probeerde ik mezelf eraan te herinneren dat Frankie maar een keer zo klein zou zijn. En toen de zaken echt slecht werden, herinnerde ik me een advies dat mijn vriend me gaf … Ook dit zal slagen!Meer informatie is te lezen hier

Het bericht My Fourth Trimester Essentials | Een paar en een reserve verscheen eerst op clubgreen.nl.source https://www.clubgreen.nl/my-fourth-trimester-essentials-een-paar-en-een-reserve/

No comments:

Post a Comment