clubgreen.nl - Voor het groene nieuws!
Heb je weekendrituelen?
We hebben een paar, maar geen ervan blijft bestaan terwijl Ben op zaterdagochtend pannenkoeken voor ons maakt. Zelfs als hij het niet wil, dan daag ik hem uit tot hij toegeeft … Niets als een goede zeur om je vriend 's morgens de keuken in te krijgen! We doen dit al een tijdje, maar ik moet toegeven dat het recept voor zijn pannenkoeken in de loop der jaren enigszins is veranderd. Toen we in Londen woonden, maakte hij gewoonlijk een standaard pannenkoekenbeslag, absoluut heerlijk, maar niet zo gezond (geen wonder dat ik zo snel uit mijn pre-Londense kleren groeide … dat en alle braadstukken op zondag). Naarmate we ons meer bewust worden van onze gezondheid – ouder worden zal je dat doen – is het recept geëvolueerd naar iets gezonds, door gezuiverd wit meel om te ruilen voor voedzamer alternatieven en wat proteïnepoeder toe te voegen. Nadat we ons ontbijt een paar keer hadden gedeeld met verhalen, vroegen enkelen van jullie om het recept, dus ik vond het hoog tijd dat ik het online zette. Ik hoop dat je leuk vindt!
Door de jaren heen hebben we geëxperimenteerd met veel verschillende recepten voor gezonde pannenkoek – kokosmeel, amandelmeel, enz. Maar om eerlijk te zijn, waren ze meestal behoorlijk keihard, zonder die zachte kussens die integraal deel uitmaken van de hele pannenkoekervaring. Deze zijn anders! Ik beloof.
ingrediënten
Maakt 6 – 8 middelgrote pannekoeken.
- 3/4 kopje Quinoa meel
- 1/4 kopje bruine rijstmeel
- 2 tot 3 el Proteïne Power (we gebruiken erwteneiwit)
- Een theelepel bakpoeder
- 3 eieren
- 1/2 kopje volle melk
- 2 tot 3 zeer rijpe bananen
- Knop van boter
- Fruit, noten, honing, yoghurt en andere dingen om je pannenkoeken mee te vullen.
Methode
- Voeg in een grote kom of maatbeker je bloem, eiwitpoeder en bakpoeder bij elkaar en meng goed.
- Giet in een andere kom je bananen en voeg dan je melk en eieren toe. Combineer goed.
- Voeg je natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en klop. Je beslag moet behoorlijk dik zijn.
- Verhit een antikleefpan en voeg wat boter toe.
- Giet je pannenkoeken in de pan, in welke maat je maar wilt.
- Kook tot je bubbels ziet stijgen naar de bovenkant van de pannenkoek en dan omdraaien.
- Kook nog twee minuten en haal dan van het vuur.
Top met Griekse yoghurt, honing en fruit (of spek en ahornsiroop als je Ben bent) en geniet ervan!
Een paar tips:
- Zorg ervoor dat je de juiste consistentie hebt – als het beslag te dun is, krijg je pannenkoeken. Als het te dik is, verspreiden ze zich niet goed en kunnen ze in het midden deegachtig zijn.
- Als je de andere meelsoorten niet hebt, kun je ook een half kopje zelfrijzende bloem en een half kopje meel gebruiken.
- Je kunt het eiwitpoeder ook weglaten als je wilt, maar IMHO maakt ze wat voedzamer en houdt je langer vol.
- Ben gebruikt een glazen maatbeker in plaats van een kom, zodat je het mengsel gemakkelijk kunt uitgieten – dit helpt om pannenkoeken van de perfecte grootte te krijgen!
- Ben doet ook een klontje boter in een keukenrol en gebruikt dat om de pan met boter te bakken – het smelt door en geeft precies de juiste hoeveelheid dekking … Kun je zien dat Ben een geweldige kok is en alle kleine kneepjes kent?
Bedankt Ben voor het recept! En bedankt dat je ze altijd voor mij hebt gemaakt …
Pin dit recept op Pinterest!
Het bericht Banana Protein Pancake Recept | Een paar en een reserve verscheen eerst op clubgreen.nl.
source https://www.clubgreen.nl/banana-protein-pancake-recept-een-paar-en-een-reserve-2/
No comments:
Post a Comment