Friday, 13 April 2018

Een geïllustreerde gids voor het maken van elk soort koffie

clubgreen.nl - Voor het groene nieuws!

Coffee. Laat de wereld rondgaan?

Het is een groot deel van mijn dag al jaren, maar tot voor kort had ik slechts een vaag begrip van wat de ontelbare koffiestijlen zo anders smaakte. Ik bedoel, wat is het verschil tussen een platte witte en een cappuccino? Dit was niet zo'n groot probleem toen ik alleen koffie kreeg (meestal weten barista's wat ze doen), maar nu ik graag koffie wil koppelen aan een zelfgemaakt ontbijt van eiwitpannenkoekjes of granola of neem er een in de studio tijdens een lange brainstormsessie, waarbij het begrijpen van de anatomie van verschillende koffieaanspraken volledig appelleert. En experimenteren houdt zeker dingen interessant!

Als onderdeel van onze voortdurende samenwerking met Nespresso vond ik dat het de hoogste tijd was om mezelf (en bij uitbreiding jullie) te informeren over de ins en outs van alle verschillende soorten koffie. Het blijkt dat de verschillende koffiesoorten allemaal neerkomen op eenvoudige formules van koffie, melk, water en al het andere dat u besluit toe te voegen. En nu weet ik wat deze zijn! Niet meer struikelen bij het proberen te beslissen wat te hebben. Ik ken eindelijk een Amerikaan uit een Cafe au Lait.

Elke soort koffie maken

Als je in het donker bent zoals ik was, gingen we zitten en creëerden een illustratie om deel alles wat ik heb geleerd, met alle koffiesoorten die je vermoeide, 3 uur durende wanhopige koffiebrein nodig zou kunnen hebben. En voor het geval u het niet wist (dit is belangrijk!): Een affogato wordt geserveerd met een bolletje ijs. Of is het misschien tijd om die cappuccino Iers te maken?

Als je al een tijdje meegaat, weet je dat ik thuis en in de studio Nespresso niet alleen handig, maar de kwaliteit is fantastisch – van de capsule die de smaak en het aromatische profiel behoudt tot hun handen bij benadering van het koffieproces (van boon tot kopje). Bovendien heeft het kunnen maken van al deze koffietypen een wereld van koffie-experimenten voor mij geopend.

Illustratie door Natalie Ong. Dit bericht is in samenwerking met Nespresso. Zorg ervoor dat je je capsules recycleert met hun recyclingprogramma (lees hier meer over hier ).Lees Meer

Het bericht Een geïllustreerde gids voor het maken van elk soort koffie verscheen eerst op clubgreen.nl.source https://www.clubgreen.nl/een-geillustreerde-gids-voor-het-maken-van-elk-soort-koffie/

No comments:

Post a Comment