Thursday, 5 April 2018

Bloemkool 'Rijst' Pilaf Recept | Een paar en een reserve

clubgreen.nl - Voor het groene nieuws!

Hey guys! Op jacht naar een gezond midden van de week recept? Zoek niet verder dan deze bloemkool 'Rijst' pilaf.

Na een weekend vol overlopen, is er niets beter dan je koelkast vullen met gezonde ingrediënten (plus je lichaamsgewicht in donkere chocolade) en een paar heerlijke maaltijden thuis plannen. En zoals jullie weten ben ik een groot fan van veel pittige smaken en verwarmende specerijen zoals chili en kurkuma … Kom binnen, deze bloemkoolpilaf. Hoewel ik zeker weet dat je het begrijpt, gebruik ik het "omdat de rijst bloemkool is, een ruil die je ongetwijfeld tegenkomt. Zo niet, dan is het zeker tijd!

In het geval dat je een beetje twijfelachtig bent over de hele bloemkoolrijst, moest ik toegeven dat ik te oorspronkelijk was. Maar in de laatste paar jaar (en in het bijzonder sinds mijn gezonde reboot ) ben ik aan boord gekomen met zoveel verschillende gezonde ingrediëntenwissels, en zolang je genoeg smaak en kruiden toevoegt, zul je merken dat ze kunnen wees heerlijk en voedzaam … Een waarschuwing, ongeveer hetzelfde als rauwe wortelcake is helemaal geen worteltaart (maar toch lekker!), in plaats van dat het een geval is van 'ik kan niet eens zeggen dat dit geen rijst is 'het is meer als' ik kan zien dat dit geen rijst is en ik heb liever dat het '! Probeer het en laat me weten of je het er mee eens bent.

Ingrediënten

 • 1 middelgrote bloemkoolbloem
 • 1 kleine ui fijngehakt
 • 1/4 kopje amandelen
 • 1/2 kopje rozijnen
 • 2 eetlepels boter, kokosolie of olijfolie
 • 1/2 theelepel kurkuma
 • 2 theelepeltjes van kerriepoeder
 • 1/4 theelepel rode peper (optioneel)
 • 1 theelepel zout
 • 2 eetlepels koriander vers gesneden
 • 1/2 kopje granaatappel

Methode

Making your 'rice'.

Het is zo eenvoudig om bloemkoolrijst te maken! Je kunt dit handmatig doen met een rasp of het in je keukenmachine doen. Ik gebruik liever een keukenmachine omdat deze veel sneller is, maar beide manieren werken. Nadat ik dit proces een paar keer heb gedaan, zou ik willen voorstellen dat je je rijst niet te goed maakt, want als het te fijn is, kan hij vochtig worden als je hem kookt. Als u een keukenmachine gebruikt, is het het beste om kleine hoeveelheden te maken, zodat de bloemkool aan de onderkant niet in zachte fijne korrels verandert.

Koken

 1. Verwarm in een grote bakpan uw boter / olie middelgrote hitte.
 2. Voeg de uien toe en kook ongeveer 2 minuten.
 3. Voeg vervolgens je specerijen en zout toe en laat ze koken.
 4. Voeg de bloemkoolrijst toe en roer tot goed bedekt met kruiden.
 5. Zet het vuur laag op een medium-laag niveau en dek goed af met een deksel.
 6. Kook gedurende 7-10 minuten, roer om de minuut of zo om bruinen of plakken te voorkomen.
 7. Voeg bijna eens de rozijnen en gehakte noten toe en laat ze een beetje koken.
 8. Voeg de fijngehakte koriander en granaatappel toe en een scheutje yoghurt.

Ben en ik maken vaak wat gemarineerd lamsvlees om bij dit gerecht te passen, sterker nog, het is een geweldig bijgerecht voor veel verschillende maaltijden, waaronder vis of chickem. Je kunt ook gemakkelijk vasthouden wat je nog hebt, zodat je het kunt eten de volgende keer dat je te lui bent om serieus te worden in de keuken. Veel plezier!

 

Vind je dit eenvoudige zelfgemaakte recept leuk? Pin it op Pinterest!Lees verder via deze link

Het bericht Bloemkool 'Rijst' Pilaf Recept | Een paar en een reserve verscheen eerst op clubgreen.nl.source https://www.clubgreen.nl/bloemkool-rijst-pilaf-recept-een-paar-en-een-reserve/

No comments:

Post a Comment