clubgreen.nl - Voor het groene nieuws!
Wanneer je een huis gaat kopen zijn er verschillende fasen die je doorloopt tot de koop. Nadat je daadwerkelijk het huis bezit en je de sleutel krijgt. Kun je je huis in gaan richten, helemaal naar jouw smaak. Maar waar let je eigenlijk op bij het kopen en de inrichting van jouw eigen huis?
Budgetteren en oriënteren
De eerste fase bij het kopen van een huis is je budget bepalen en je oriënteren op de huizenmarkt. Op welke manieren kan je een koophuis financieren? Wat is je beschikbare budget? Voor welke hypotheken kom je in aanmerking? Wanneer je duidelijk hebt wat je kunt besteden, kun je beginnen met de oriëntatie op de huizenmarkt. Welke huizen vallen er binnen je budget? Wat zijn je persoonlijke wensen? Hierbij denk je natuurlijk aan op welke plek je zou willen wonen. Of je een tuin wilt, hoeveel slaapkamers, het type woning etc. Daarnaast is het handig om na te denken of je graag met een aankoopmakelaar zou werken of niet.
Bezichtigen en bieden
Nadat je besloten hebt naar wat voor huis je precies zoekt en je budget bepaald is, kun je huizen uitkiezen die je graag zou willen bezichtigen. Bij de bezichtiging let je natuurlijk op hoe het huis je persoonlijk bevalt. Maar daarnaast is het handig ook te letten op de bouwkundige staat van de woning en of het er bijvoorbeeld gehorig is. Daarnaast is het handig om foto’s te maken tijdens de bezichtiging. Zodat je later je bezichtiging terug kan kijken. Dit is zeker aan te raden wanneer je meerdere huizen bezichtigt. Wanneer je een geschikte woning hebt gevonden waar je graag zou willen wonen. Kun je op de woning bieden.
Bij het doen van een openingsbod, neem je de conclusies van de eerste budgettering fase mee. Wat kun je bijvoorbeeld maximaal lenen? Daarnaast is het handig om te onderzoeken wat het huis daadwerkelijk waard is. En een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Wanneer je een bod doet, kun je ook ontbindende voorwaarden opstellen. Zo maak je de verkoper duidelijk, dat de koop niet doorgaat onder bepaalde omstandigheden. Bijvoorbeeld wanneer het niet mogelijk is om de hypotheek rond te krijgen. Je kunt een bod schriftelijk, per mail of telefonisch doen. Bevestig hem altijd zwart op wit, zodat je bod duidelijk blijft met eventuele toelichtingen.
Koopcontract, hypotheek en overdracht
Meestal is de verkoopmakelaar degene die het koopcontract opstelt. Het is verstandig dit contract zeer nauwkeurig na te gaan. Nadat een koopcontract getekend is, is deze namelijk bindend. Wel heeft de koper wettelijk drie dagen bedenktijd om van de koop af te zien. Wanneer je uitgezocht hebt welke hypotheek je wilt, vraag je een offerte aan bij de bank. Hierbij kan je geholpen worden door een adviseur. Daarna krijg je een renteaanbod waarin de hypotheeksom staat. De afgesproken rente en de stukken die je moet aanleveren. Wanneer dit voorstel is ondertekend, ontvang je de bindende offerte.
Bij de overdracht van het huis, wordt de woning nog een laatste keer geïnspecteerd. Dit wordt gedaan om na te gaan of het huis daadwerkelijk volgens de afspraken wordt opgeleverd. Daarna ga je met de verkoper naar de notaris voor het tekenen van de transportakte en ontvang je de sleutels. Een notaris is een neutrale derde die de overdracht van woningen in goede banen leidt. De koper kiest meestal de notaris waarmee samengewerkt wil worden.
Je eigen huisinrichting financieren
Als je dan eindelijk het huis van je dromen in je bezit hebt. Kun je natuurlijk niet wachten om er daadwerkelijk in te trekken. Bij je eigen droomhuis, hoort natuurlijk jouw persoonlijke inrichting naar smaak. Wanneer je na het kopen van het huis niet veel budget meer hebt, kun je op verschillende dingen letten. Zodat je toch je gewenste interieur van je nieuwe woning kunt financieren. Wanneer je geld gespaard hebt voor de inrichting, is het aan te raden om daar eerst een beroep op te doen.
Hiermee beperk je financiële risico’s waar je eventueel later spijt van kunt krijgen. Daarnaast kun je bij veel interieuraanbieders, veel meubels en andere zaken op afbetaling kopen. Wanneer je hiervoor kiest, sluit je een contract af met de desbetreffende winkel en kun je het koopbedrag achteraf in termijnen betalen. Hiervoor hoeven meestal geen ingewikkelde kredietcontroles uitgevoerd te worden, zoals dat vaak bij de bank gaat.
Het is hierbij wel verstandig om na te gaan of je inderdaad de capaciteit hebt om de afbetalingen te voldoen. En goed te kijken naar het budget wat je maandelijks beschikbaar hebt. Je kunt alleen voor deze optie kiezen wanneer je financieel in staat bent om aan de betalingsverplichtingen te voldoen om latere problemen te voorkomen. Daarnaast kun je ook bekijken of de bank je een persoonlijke lening wilt verstrekken voor de de inrichting van je huis. Een bank zal je alleen een lening verstrekken, wanneer je deze daadwerkelijk financieel kan dragen. Hierbij wordt gekeken naar je inkomen en eventuele andere leningen. De rente is bij deze leningen relatief laag en de aflostermijnen overzichtelijk. Je kunt je altijd vrijblijvend laten informeren bij de bank.
Waar let je op bij het inrichten?
Waar begin je nou eigenlijk met de inrichting van je nieuwe huis? Nadat je de sleutel hebt ontvangen, wil je natuurlijk zo snel mogelijk beginnen. Om te beginnen kun je je dingen afvragen als welke stijlen passen bij mij? Welke kleuren spreken mij aan? Bij welke materialen voel ik mij prettig? Om te beginnen kun je het best eerst inspiratie opdoen voordat je spullen aanschaft. Hiervoor kun je woonwinkels bezoeken, door woonmagazines bladeren of op woonwebsites kijken. Daarnaast kun je ook inspiratie opdoen bij je familie of vrienden die hun eigen huis hebben ingericht.
Bovendien kun je op de website Pinterest ook gigantisch veel wooninspiratie vinden en je ideeën handig bewaren. Ook is het aan te raden om goed op de indeling van je huis te letten en in gedachten te houden welke kamer je waarvoor wilt gebruiken. Ook is het aan te raden de indeling van je huis op orde te hebben, voordat je het inricht. Wanneer je nog een muur wilt verwijderen of toevoegen bijvoorbeeld, is het handig om dat te doen voordat je er spullen inzet. Bij het inrichten van je huis kun je jouw persoonlijke woonstijl kiezen en gaan voor bijvoorbeeld een robuuste look, een romantische stijl of kun je juist gebruik willen maken van natuurlijke elementen.
Ten slotte is het aan te raden niet meteen te veel woondecoratie te kopen, maar dit geleidelijk te doen. Zo voorkom je dat je spullen uiteindelijk niet gebruikt en je inrichting te onoverzichtelijk wordt.
Wat zijn de interieur trends van dit moment?
De actuele woontrends van dit moment zijn in een stijl van bewust leven en leven volgens nieuwe normen. Dit liet de trendlezing zien van de grote inspiratie interieurbeurs Heimtextil in Frankfurt. Tegenwoordig leven we in een snel digitaliserende wereld met nieuwe technologieën als het 5G netwerk en Google home, die voor en nadelen kennen, maar ook onzekerheden met zich meebrengen. Velen mensen gaan hierom steeds bewuster leven, bekommeren zich om het welzijn van alle wereldburgers, zoeken ze naar rust en mindfulness en staat mentale gezondheid hoog in het vaandel. Ook kiezen veel mensen ervoor om duurzame interieurobjecten aan te schaffen. De consument wil steeds vaker weten waar hun producten vandaan komen en hoe deze producten geproduceerd worden. Om deze reden publiceren steeds meer meubelfabrikanten ook het verhaal achter de producten die zij aanbieden.
Interieur met karakter
Op dit moment zijn interieurstijlen met warme en donkere kleuren en daarbij rijkelijk gestoffeerde materialen populair. Daarbij doen aardse kleuren als terracotta, zand- en kleiachtige tinten en bruintinten het erg goed. Daarnaast zie je tegenwoordig vaak kleuren als zacht oranje en groentinten. Geen felgroen maar eerder munttinten, kaki of geelgroen. De materialen waarmee veel mensen nu hun nieuwe huis inrichten zijn vaak beton, terazzo, marmer en natuursteen, wat volledig in lijn ligt met de nieuwe interieurtrends.
Ook is de zogeheten Shaker stijl is tegenwoordig populair. De Shakers zijn een religieuze groep die een geheel authentieke design esthetiek gecultiveerd heeft. Deze stijl is zeer sober met gelakt hout dat vaak in grijzige en donkere kleuren geverfd is. Daarbij komen duidelijke contrasten tussen glanzende en matte vlakken naar voren. Daarbij zijn alle textuur-finish producten erg populair. Men gaat tegenwoordig veel voor vlakken als gekalkte muren, natuursteen met reliëf, interessante tekeningen en terrazzovloeren. Wat vooral veel overeenkomt qua materialen en kleuren is de warmte die het uitstraalt. Dit komt zowel terug in de stoffen als de harde materialen. Het lijkt wellicht of men tegenwoordig op zoek is naar contact met de omgeving en men meer kiest voor de natuurlijke uitstraling, duurzame producten en aardse kleuren.
Een kleine woning inrichten
Steeds meer mensen wonen tegenwoordig in de stad en daardoor worden er steeds meer kleine appartementen gerealiseerd. Met kleine appartementen worden appartementen onder de 50m2 bedoeld. Hierdoor is het zogeheten hybride wonen populair geworden. De traditionele scheidingen van ruimtes als kamers, badkamer en keuken werkt vaak niet meer in deze tijd. Daarom is het tegenwoordig een trend om kleine ruimtes zo efficiënt mogelijk te kunnen gebruiken en hierbij nog steeds een minimalistische stijl aan te houden. Spreekt jou dit aan? Dan kun je je bij veel interieurspecialisten laten inspireren om je nieuwe hybride appartement in te richten.
Het bericht Je eigen huis kopen en inrichten verscheen eerst op clubgreen.nl.
source https://www.clubgreen.nl/je-eigen-huis-kopen-en-inrichten/
No comments:
Post a Comment