Thursday, 10 January 2019

Het kiezen van uw woord van het jaar … De editie 2019!

clubgreen.nl - Voor het groene nieuws!

Hallo 2019

Ik ben het weer! Na een paar dagen rust ben ik zo blij om te zeggen dat ik opgewonden ben voor de schone, frisse lei van dit nieuwe jaar.

Een ding dat ik heb gemerkt, is hoe gemakkelijk je kunt beginnen te vermoeid raken van het concept van New Years-voornemens, nieuw jaar, nieuw jij enz enz. Ik snap het! Begin januari wordt overspoeld met druk om volledig georganiseerd, verbeterd en klaar te zijn … en ik ben het ermee eens, het kan een beetje veel worden. Dat is waarom ik het graag eenvoudig houd als het gaat om planning. Geen complete revisie van het lichaam of levensveranderingen hier, slechts een geleidelijke, gestage evolutie naar de persoon die je wilt zijn. En geen druk om alle antwoorden nu te hebben!

Een tool die ik erg nuttig vind in dit proces is de WOTY – kies een enkel woord van het jaar om te helpen bij het definiëren en begeleiden van het komende jaar. Dit heb ik de afgelopen paar jaar gedaan en jullie, jongens. Het werkt! Ik heb er eerder over gesproken (zie de 2017 en 2018 edities) En was verheugd om vorig jaar te zien dat het concept resoneerde met velen van jullie. Dus, in het geval u deze week gaat zitten om te werken aan uw korte- en langetermijndoelen of visie voor het jaar, hebben we de 2019 editie samengesteld!

WAAROM KIES EEN WOORD VAN HET JAAR?

Als u nog niet bekend bent met het kiezen van een woord van het jaar, zijn hier een paar redenen waarom het nuttig voor u zou kunnen zijn.

Het helpt je focus te geven De belangrijkste reden dat ik een leidraad vind voor het nuttige jaar, is dat het helpt om al je denken voor het hele jaar te concentreren, vooral als je je ooit een beetje verspreid voelt over waar je bent. Handen omhoog hier!

Het zorgt voor flexibiliteit Heb je ooit het gevoel dat je doelen in de loop van de tijd aanzienlijk veranderen, of als je een doel niet haalt en je dan het gevoel hebt dat alles uit het raam verdwijnt? Het is me eerder helemaal overkomen. Maar door een enkel woord te gebruiken, kunt u uw doelen in de loop van de tijd aanpassen, zolang ze maar in overeenstemming zijn met het focuswoord dat u aan het begin van het jaar hebt gekozen.

Het is gemakkelijk om te onthouden Als je op mij lijkt, heb je mogelijk een hele hoop doelen op verschillende gebieden in je leven, en het is weliswaar moeilijk om ze te onthouden, vooral omdat de maanden aanhouden. Door een enkel woord te kiezen, kunt u uw brede doelen vooropstellen.

Het kan uw doelen verenigen Over het algemeen zijn onze doelen breed en bestrijken alle verschillende elementen van ons leven, waardoor het soms moeilijk is om ze te gebruiken als een criterium voor het nemen van beslissingen. Maar door uw doelen te analyseren en vervolgens een woord te kiezen dat in al deze aspecten resoneert, vind ik dat het gemakkelijker is om uw aanpak voor het jaar te definiëren en alle beslissingen die u moet nemen te begeleiden.

Het maakt het gemakkelijker om je prestaties te beoordelen Als u een enkel woord gebruikt om uw jaar te definiëren en te begeleiden, is het aan het einde van het jaar gemakkelijk om uw jaar op een brede manier te beoordelen, door uzelf af te vragen: 'Weerspiegelde dit jaar (voeg hier uw bepalende woord in)?'.

TERUGBLIK OP MIJN LEIDINGSWOORD VOOR 2018

Mijn woord uit 2018 was EVOLVE. Toen ik mijn woord voor 2018 koos, was ik slechts een paar maanden zwanger en had ik wat moeite met het idee om moeder te worden en alle veranderingen die dit met zich mee zou brengen. In plaats van me te concentreren op de mogelijke worstelingen en angstaanjagende kant van ouder worden, koos ik het woord 'evolueren' en op veel manieren dat me echt het hele jaar door hielp – ik bleef terugkomen om mezelf eraan te herinneren dat evolutie iets was dat een goede zaak en niet iets om doodsbang voor te zijn. Het was zo noodzakelijk om mijn bedrijf te laten evolueren naarmate ik me aanpaste aan het moederschap en mijn relaties (met Ben en onze familie) te ontwikkelen toen we deze gekke, nieuwe rollen wensten. Eerlijk gezegd denk ik dat ik waarschijnlijk een nieuw woord aan mijn jaar moet toevoegen: SURVIVE. Want alleen al het overleven van een nieuwe baby tijdens het runnen van een bedrijf is een grote prestatie! Dat voelt tenminste voor mij aan. Dus ja, de dingen zijn geëvolueerd en daarvoor ben ik heel dankbaar, en we hebben het overleefd …. En daarvoor denk ik dat ik een glas wijn verdien (of 6). Maar terug naar 'evolueren' – ik denk dat het me zeker heeft geholpen, zowel op directe als indirecte manier.

KIES UW WOORD VOOR 2019

Dus ben je klaar? Het is tijd! Tijd om te beslissen over je eigen woord. Je weet misschien meteen wat je wilt dat het woord van je jaar is, misschien is het iets op het puntje van je tong. Of misschien heb je wat hulp nodig om ideeën te ontwikkelen, wat ook heel goed is. Het mooie van de oefening is dat er geen druk is om meteen te weten. In feite geven we je toestemming om je timmmmeeeee hierop te nemen.

Als je een beetje hulp nodig hebt (en zelfs als je dat niet doet), gebruik dan onze printable hieronder. Je kunt het downloaden hier.

Hoe het WOTY-blad in te vullen

Stap 1. Doe een beetje brainstorm van woorden die je het brein het komende jaar te binnen schieten. We hebben een hele hoop ideeën op een rij gezet, maar voegen er ook je eigen ideeën aan toe.

Stap 2. Vervolgens kunt u, als u dat wilt, enkele gedachten opsommen onder de verschillende gebieden op het vel. We deden deze om je te helpen, maar voelen je niet vrij om ze meteen helemaal op te vullen en alles te verlaten wat je niet weet.

Stap 3. Kies ten slotte één woord waarvan je denkt dat het je gedachten verenigt over al je doelen en schrijf het onderaan op. Je zou kunnen merken dat je gekozen woord betrekking heeft op je sterkste doelen en niet op allemaal, en dat is goed, maar hoe breder het is, hoe nuttiger het zal zijn.

Mijn leidend woord voor 2019 (en waarom)

Toenemen

Grow The Business Ik zie enkele HUGE veranderingen in de winkel voor het komende jaar en deze website en bedrijf. Hoewel ik me gelukkig voel dat ik in 2018 kon overleven, was het eerlijk gezegd een ietwat traag jaar, iets dat komt door te vertragen om een ​​baby te krijgen! Dus in 2019 hoop ik de groei van mijn bedrijf te versnellen en een nieuw, uitdagender pad in te slaan. Daarover binnenkort meer!

Plant de zaden Vorig jaar ging het erom mijn hoofd boven water te houden, zonder tijd te besteden aan nieuwe ideeën. Waarvoor ik er zoveel heb! Dus dit jaar gaat over het planten van die zaden en ze laten groeien.

Grow My Ideas Ik denk dat we soms een beetje motivatie nodig hebben om onze ideeën te doen. Ik denk zelfs dat we allemaal een kleine dagelijkse herinnering nodig hebben – DOE JE IDEEËN! Dit betekent niet wachten tot ze perfect uitgevoerd zijn voordat je start, en niet te lang in de details blijven steken om ooit iets uit te voeren. Dit jaar draait alles om meer te experimenteren en mijn ideeën te doen!

Mijn persoonlijk merk scheiden (en laten groeien) Er is grote waarde in een persoonlijk merk, maar tegelijkertijd vertrouwt het zwaar op u. Daarom ben ik erg opgewonden om iets nieuws te bouwen dat mijn persoonlijke oog, stijl en esthetiek brengt, maar ook groeit en mijn persoonlijke merk scheidt.

Overweeg Green Living 2018 heeft voor mij echt een element van klimaatverandering benadrukt, en dus denk ik dat ik in 2019 meer aandacht zal besteden aan duurzaamheid in alle aspecten van wat ik doe, inclusief hier in het bedrijf!

Groei waar je geplant bent

Ik zou graag horen wat je woord van het jaar was en waarom je ervoor hebt gekozen!Meer informatie is te lezen hier

Het bericht Het kiezen van uw woord van het jaar … De editie 2019! verscheen eerst op clubgreen.nl.source https://www.clubgreen.nl/het-kiezen-van-uw-woord-van-het-jaar-de-editie-2019/

No comments:

Post a Comment